Ehliyet Alma Süreci

Ehliyet Alma Süreci

Ehliyet Alma Süreci :
 

Ehliyet belgesi alabilmek için belli bir sürücü kursuna kayıt olunması ve gidilmesi gereklidir. Ehliyet almak isteyenler şubemize gelerek gerekli belgeleri getirdiği takdirde kayıt olabilmektedir. Kayıt için gerekli belgeler; l Kimlik fotokopisi l Diploma l Sağlık raporu l Öğrenci belgesi l Biometrik fotoğraf( 4 adet olmalı)

Gerekli olan sağlık raporları ise aile hekimlerinden ücretsiz olarak alınabilinmektedir. Eğer aile hekiminiz sağlık raporu vermiyor ise özel bir hastaneye gidere sürücü olabilir belgesi almanız yeterli olacaktır. Size verilen belgeleri size verilen tarihte getirdiğiniz takdirde kayıt olabilirsiniz.

Sürücü kursumuz da başarılı bir şekilde kayıt gerçekleştikten sonra sizlere teorik dersler ve direksiyon eğitim dersleri verilmeye başlanacaktır. Cadde sürücü kursu olarak genel olarak sürücü adaylarına 34 saatlik bir eğitim veriliyor. Verilen derslerde temel dersler ise trafik, trafik adabı, araç tekniği ve ilk yardım derslerinden oluşmaktadır.

Genel olarak ders sürecimiz 2,5 hafta ile 3 hafta arasında değişiyor. Dersleriniz ile ilgili gerçekleşen güncellemeler ve bilgiler daima size sms ile bildirilmektedir. Teorik eğitimler 16 saatlik trafik, 8 saatlik ilkyardım, 4 saatlik trafik adabı ve 6 saatlik araç tekniği olarak karşınıza çıkarılmaktadır.

Teorik eğitimler bittikten sonra sınav sürecine girilmiş olunacaktır. Gireceğiniz yazılı sınavlarımız Milli eğitim sınav olarak gerçekleştirilmekteyse yapılan sınavların sonuçları ise genellikle 10 ya da 15 gün içerisinde açıklanmaktadır.

Eğer gerçekleştirilen sınavlar elektronik ortamda yapılıyor ise genellikle oturum şeklinde yapılmakta olup gün içerisinde hemen açıklanabilmektedir.

Eğer ehliyet alma hakkı kazandıysanız her ilde bulunan nüfus müdürlüğüne giderek sürücü kursundan aldığınız gerekli belgeleri telsim ederek çok kolay bir şekilde ehliyet alabilirler.

Sürücü kursu ve direksiyon ders ve sınavlarından başarılı olduktan sonra sertifika alma hakkına sahip olacaksınız. Nüfus Müdürlüğüne başvurma durumunda personel kimlik, adres gibi özellikleri inceleyerek işlemleri başlatmaktadır.

Nüfus Müdürlüğü’nün istediği belgeler; l Nüfus cüzdanı l Sürücü sertifikası l Öğrenci belgesi l Harç l Biyometrik fotoğraf l Sağlık belgeleri l Kan grubu kartı l Adli sicil belgelesi, gibi belgeler gerekli olmaktadır. Bu belgeleri temin ederek götürdüğünüz takdirde ehliyetinizi alabilirsiniz. Günümüzde bazı yerlerde adli sicil belgesi istenmemektedir.